مشارکت کشورهاي اسلامي در ثبت جهاني \" آداب و رسوم حج\"

معاون حفظ، احيا و ثبت آثار سازمان ميراث فرهنگي که به عنوان نماينده جمهوري اسلامي ايران و سازمان ميراث فرهنگي در کنفرانس علمي بين‌المللي \" حفاظت و ترويج ميراث معنوي در ميان کشورهاي عضو سازمان کنفرانس اسلامي\"‌شرکت کرده بود در گفتگو با ميراث آريا(chtn) افزود: کنفرانس علمي بين المللي \" حفاظت و ترويج ميراث معنوي در ميان کشورهاي عضو سازمان کنفرانس اسلامي\" در روزهاي 29 و 30 مهر ماه در شهر گنجه واقع در جمهوري آذربايجان برگزار شد.

مسعود علويان صدر با اشاره به اهميت موضوع ميراث ناملموس در جهان و غناي ميراث فرهنگي در کشورهاي مرکزي، جنوب و جنوب غرب آسيا، ارتباط با رهيافتهاي جديد مرتبط به ميراث ناملموس به ويژه شيوه بهره‌برداري از آن براي ارتقاي سطح ارتباطات ملي و بين‌المللي و مشارکت کشورهاي اسلامي به منظور ارائه طرح‌هاي ميراث ناملموس و مشترک را ضرورتي انکار ناپذير دانست.

اين مقام مسئول افزود:‌ اين اجلاس با همکاري آيسسکو با هدف شناخت ظرفيت‌ها، امکانات، قابليت‌ها و چگونگي همکاري کشورها با يکديگر براي ثبت ميراث معنوي و نحوه حفاظت و احيا از آن برگزار شد.

معاون حفظ، احيا و ثبت آثار سازمان ميراث فرهنگي ادامه داد: نمايندگان کشورهاي اسلامي در اين اجلاس، بر ضرورت تامين شرايط مطلوب براي احياي ميراث ناملموس کشورهاي اسلامي به عنوان الگوي فرهنگي براي کشورهاي جهان تاکيد کردند.

وي در توضيح اين مطلب گفت: در اين اجلاس، قرار شد تا کشورها با ارائه پيشنهاداتي مشخص از اين فرصت به منظور ايجاد زمينه‌اي براي ارتباطات بين المللي در بين کشورهاي اسلامي بهره برداري کنند

علويان صدر به معرفي و بيان ظرفيت‌ها و تجربه‌هاي بسيار موفق ايران در اين کنفرانس به عنوان مهم‌ترين و غني‌ترين کشور اسلامي فعال در حوزه ميراث ملموس و ناملموس اشاره کرد و بيان داشت: در اين اجلاس، کشورهاي اسلاميبه ويژه کشورهاي عربي خواستار بهره‌برداري از ظرفيت‌هاي کارشناسي و انتقال تجربه‌هاي ايران در حوزه ثبت ميراث ملموس و ناملموس شدند.

معاون حفظ، احيا و ثبت آثار، ايران را کشوري داراي گستره ميراث فرهنگي مشترک با ساير کشورها توصيف کرد و يادآور شد: در اين اجلاس، بر شناسايي اين ظرفيت‌ها تاکيد کرديم تا ميراث فرهنگي مشترک گستره ايران و ايران فرهنگي بزرگ را تداعي و بازيابي کنيم.

علويان صدر افزود: با توجه به اينکه شيوه‌ها و آداب و رسوم مناسک حج در کشورهاي اسلامي به سبک و شيوه خاصي انجام مي‌شود در اين اجلاس پيشنهاد کرديم که \" طريق‌الحج\" يا اعمال حج به عنوان بالاترين و بزرگترين ميراث معنوي کشورهاي اسلامي با مشارکت اين کشورها در يک پرونده بين‌المللي تنظيم و به ثبت جهاني برسد که خوشبختانه اين موضوع با موافقت تمامي اعضاي شرکت کننده در اين کنفرانس به تصويب رسيد.

وي در توضيح اين مطلب افزود: اين پيشنهاد بايد به يونسکو پيشنهاد شود تا پرونده ياد شده مانند نوروز تنظيم و در فهرست ميراث جهاني به ثبت برسد./118

انتهای پیام/

کد خبر 1389080223